Нови семестар

Нови семестар је ту  – крећу вежбе и предавања. Надам се да ће бити успешан, тј. да ће велики број сати проведених на часовима резултирати што квалитетнијим знањем… Предмети које водим су остали слични, али ће се сигурно наћи места за побољшања, а свакако је лакше када постоји добра основа… Оно што је потпуно ново је предмет Инфраструктура за електронско учење, који држи проф. Крнета, уз моју асистенцију. Припремили смо пуно материјала и уобличили прве седмице. Згодно је што за колаборацију користимо Groove, потпуно легалан, набављен преко MSDNAA.

Speaking of MSDNAA… Драго ми је да сам коначно покренуо MSDNAA програм – студенти могу да користе обиље програма софтверског гиганта, а ту су и изузетно квалитетни електронски курсеви (Windows Development, Web-Design, Database Development, Windows Server 2003). Сви доступни софтвери се могу снимити са Интернета, а неке је могуће нарезати у Лабораторији за ИТ. Поступак је прилично једноставан – студенти се пријаве се на сајту факултета, унесем индексе пријављених у базу и даље се они сами региструју са својим и-мејлом на софтверском порталу. Програми се снимају са истог.

Умало да заборавим – данас сам први пут присуствовао Наставно-научном већу у својству асистента. Некада давно, пре неких 7 година, био сам тамо, али као представник студената.. То су били дани – а ево ме сада на тамној страни 😉

2 мишљења на “Нови семестар

  1. Definitivno sam rešio da se prijavim za MSDNAA, samo još razmišljam za koje softvere da se registrujem. Posebno mi se sviđa dostupnost kurseva. Samo me zanima, koliko softverskih paketa možemo da uzmemo? Lično sam planirao nekoliko aplikacija, ako nije problem?

    Nadam se da tamnu silu nećete previše zloupotrebljavati 🙂

    Let the force be with you!

  2. Mislim da je MS postavio neki (labavo) ogranicenje za broj skinutih kopija, tako da to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Затворено за коментаре.