MMX!

ОК – стигла је Нова година, Земља је обишла још један круг око Сунца, а Земљани уредно прославили долазак новог контигента од 365 дана. У ствари, зависи од културе – Кинезима ће Нова година почети крајем јануара, исламска година је 15-так дана краћа од класичне и почетак пада увек у различит дан итд.

Но добро, да се пресаберемо: да ли вас је престала зубобоља? Осећате ли се као боља особа? Можда вам се IQ рапидно повећао? Не??! Но добро, сигурно вам се новчаник напунио одмах у 00:01! НЕ, ни то?!

У ствари, нисам ни очекивао. 🙂 За све то ћемо морати да се САМИ потрудимо!

Сами?!? Откуд сад то?

Један од кључева успеха је добра организација. (Ок, то смо знали.) И планирање. (ОК, и то смо знали.) Е, а све то подразумева РОКОВЕ. Да, рокове! Рокове које ћете поштовати због СЕБЕ самих. Напишите списак својих планова, покушајте да будете објективни, али не и прескромни. И – одредите рокове када ћете „пресећи“ и видети докле сте стигли. На тај начин ћете сами себе мотивисати, а резултати ће вас силно обрадовати. Покушајте, није тешко!

Е, а како се сад па Нова година уклапа у то све? Па, олакшава вам рачун. Много је лакше рећи – почињем да радим на циљу XY 01.01. него рецимо 23.07, зар не? 🙂

Мој циљ? Има их више, али онај професионални је свакако везан за докторат, који коначно треба да конципирам. Тема ће бити везана за персонализацију е-учења. Детаљније другом приликом.